Коледа и Нова година

Коледа е популярно име на християнския празник Рождество Христово. Той се отбелязва на 25 декември, когато се чества рождението на Иисус Христос. Вечерта преди Коледа е Бъдни вечер. Тогава нашата трапеза е отрупана с нечетен брой постни ястия. С този ден се слага край на Великите пости.

Като един от най-големите християнски празници, Рождество Христово е съпътствано от множество традиции и обичаи. В България с настъпването на Коледа до изгрев слънце коледари обикалят домовете на хората и пеят коледарски песни. Целият ден трапезата не се вдига.

Коледа е семеен празник. Обикновено се събира цялото семейство и отбелязва Рождество Христово. Хората се поздравяват, разменят красиви коледни картички със сърдечни пожелания, пеят песни и си подаряват коледни подаръци от сърце. В повечето страни по целия свят празникът се свързва с образът на Дядо КоледаРождество Христово е изпълнено с много коледни игри и забавления за малчуганите. За цялата празнична атмосфера допринася коледната украса

Коледна украса

Коледна украса

Украса за Коледа

Украса за Коледа

Украса на елха

Украса на елха

Нова година е празник, който отбелязва края на старата и началото на новата година. Посрещането на новата година е изпълнено с много емоции и приготовления. Често хората предпочитат да я отпразнуват на ново място, което налага и преглеждането на различни новогодишни оферти. За празника се разменят новогодишни картички с най-сърдечни пожелания. Празнуването на Нова година е изпълнено и с някои традиции.

С наближаването на двата празника все повече хора започват да се зареждат положително с хубави песни за Нова година и Коледа.

оферти за коледа и нова година

Коледни подаръци

Коледни подаръци

Новогодишен подарък

Новогодишен подарък

Новогодишни подаръци

Новогодишни подаръци